Om oss

Bäckmans Rör AB

Bäckmans Rör AB har en gedigen historia och grundades 1978 av Bengt-Åke Bäckman. Sedan starten har företaget funnits på Björkborns industriområde i Karlskoga. Vårt huvudsakliga arbetsområde är Mellansverige men vi utför uppdrag i hela Sverige.

2008 tog Robert Bäckman över driften av Bäckmans rör. Vi erbjuder våra kunder ett brett utbud av tjänster som processrörinstallationer, pumprenovering, smidesarbeten, VVS, plastsvetsning, orbitalsvetsning, mekaniska installationer samt service och underhåll. I Karlskoga har vi två fastigheter, en kontorslokal på 500kvm med personalutrymme och gym samt en komplett verkstad på 1000kvm.

Vi har kvalitets-och miljösäkrat vår verksamhet genom att certifiera oss enligt ISO 9001 och
ISO 14001.

Framtiden talar för Bäckmans Rör

Vår utveckling är ständigt pågående. Ända sedan starten 1978 har Bäckmans Rör varit synonymt med innovation och framåtanda. Till exempel var vi bland de första företagen som erhöll svetsarprövningar i olika plastmaterial. Vi har aldrig varit rädda för att ta oss an komplicerade projekt, och har därför anlitats för specialuppdrag inom läkemedels-, explosiv-, livsmedels- och kemiindustrin.

Bäckmans Rör AB är certifierade enligt svetsstandarden SS-EN-3834-2 omfattande svetskrav samt SE-EN 1090-1 utförande av stålkonstruktioner. Vi har IWS-utbildad personal som säkerställer att våra svetsarbeten utförs enligt gällande krav och normer.